Hoppa till sidans innehåll


Ungdomssektionen och personalen hjälps åt att utbilda nästa generations stalltjejer/killar. Vi utgår ifrån BRKs utbildningsstege för ungdomar. 

 

Steg 1: Hästskötare

Varje termin hålls hästskötarutbildningar där alla medlemmar från 7 år är välkomna att delta. Under utbildningen lär du dig mer om hästens skötsel och hur stallet fungerar. Anmäl ditt intresse till This is a mailto link eller håll utkik i Hästutdelningsrummet efter kommande kurs. Som hästskötare blir du tilldelad en ridskolehäst att pyssla om lite extra när du vill. 

 

Steg 2: Stallkompis

Är du hästskötare, 11 år och gillar att hjälpa andra? Stallkompis är steget för dig som tycker om att vara i stallet även då du inte har ridlektion. Stallkompisen delar med sig av sina kunskaper i stallet och är hjälpsam mot nya medlemmar. Stallkompisen kan gärna följa med och hjälpa stallvärdinnan/värden. 

 

Utbildning och fortbildning av stallvärdinnor/värdar och hjälpinstruktörer sker löpande av BRKs anställda instruktörer. 

Steg 3: Stallvärdinna/värd

Stallvärdarna hjälper till i stallet före och efter lektionerna på bestämda dagar. De är med och utbildar hästskötarna och är mentorer till stallkompisarna. Några gånger/termin hålls kurser till stallvärdinnorna och hjälpinstruktörerna. 

 

Stallvärdinneutbildning hålls av personalen till ungdomar som vill lära sig mer om hur ridskolan fungerar. Alla som har genomgått hästskötarutbildningen och fyllt 13 år kan gå stallvärdinneutbildningen. 

 

Personalen håller fortbildning under terminens gång till de som redan är stallvärdinnor och vi brukar samlas för att umgås och ha roligt i stallet. Stallvärdinnor och hjälpinstruktörer bjuds ibland in att hjälpa till på lov med stall, ridning och hästskötsel. 

 

Steg 4: Hjälpinstruktör.

Stallvärdinnor som fyllt 16 år kan bli hjälpinstruktörer och vara assisterande till ridläraren. Hjälpinstruktörer lär sig hålla lektioner och blir ridlärarens högra hand inne på ridbanan. Vid 18 års ålder kan du bli vikarie eller timanställd ridlärare - om du vill. 

Hjälpinstruktörerna kan hjälpa till med nya hästar, konvalecenter och utbildning.

Ungdomsledarkurs

Ridsportförbundet strävar efter att utbilda ungdomsledare inom ridsporten. BRK/US skickar gärna engagerade ungdomar på utbildningen. Åldersgräns 16 år. 

Ungdomsledarkurs

Hästskötarexamen

 

Yrkesprov

Uppdaterad: 06 NOV 2017 18:32 Skribent: Paulina Mannberg

 

Kundinloggning
Här kan du logga in för att se
dina fakturor, ridgrupper
anmäla dig till kurser mm

Ullmaxbanner

 

Folksam

 

Bodens Ridklubb är rökfri anläggning

 

Postadress:
Bodens RK - Ridsport
Kopplingsvägen 17
96138 Boden

Besöksadress:
Kopplingsvägen 17
96138 Boden

Kontakt:
Tel: 092151820
E-post: This is a mailto link

Se all info