Hoppa till sidans innehåll

Funktionsanpassad ridning


På dagtid mån-tors, erbjuder vi ridning för dig med någon form av funktionsvariation. Ridlektionerna leds av en sjukgymnast och nivån anpassas efter varje person så att alla har möjligheten att vara aktiv inom ridningen. Du kan antingen rida i grupp eller på enskilda lektioner.

På anläggningen finns hiss i ekonomidelen och till ridhusen. Ett av ridhusen är försedda med ramp vilket underlättar uppsittning för dig som är rullstolsburen eller har svårt att sitta upp utan hjälpmedel. Ett flertal av våra hästar och ponnyer ingår i denna verksamhet och några av dessa är dessutom ramptränade och vana med rullstol och dylikt.

För att vara berättigad en plats i den funktionsanpassade ridningen ska ryttaren ha en sådan funktionsvariation att denne inte kan vara med i ordnarie ridskole- och träningsverksamhet. Barn och ungdomar prioriteras. 

Alla lektionsryttare ska vara medlemmar.

En gång/termin har hela ridskolan teorivecka, detta berör också den funktionsanpassade verksamheten.

Teorivecka innebär att hela ridskolan har öppet hus hela veckan med olika teorilektioner. Du har alltså teori den veckan och ingen ordinarie ridlektion. Varje ridelev är välkommen att gå på samtliga lektioner den veckan. Programmet består normalt av en blandning mellan praktiska och teoretiska lektioner och prova-på aktiviteter. Kom med förslag och önskemål på lektioner. Det kan röra hästens skötsel, iordningställande till- från lektion, hur man leder en häst, sjukdommar, utrustning, foder eller så kan man fokusera mer på ryttaren i form av avsutten träning eller balans- fystest och mycket mer än detta.

Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken och har frågor kring hur det fungerar!

Läs mer om de allmäna bestämmelser som gäller vid ett ridabbonemang.

Ring eller maila för information. 

0921-51820

mThis is a mailto link

Uppdaterad: 24 JUL 2018 20:34 Skribent: Paulina Mannberg

 

Kundinloggning
Här kan du logga in för att se
dina fakturor, ridgrupper
anmäla dig till kurser mm

Ullmaxbanner

 

Folksam

 

Bodens Ridklubb är rökfri anläggning

 

Postadress:
Bodens RK - Ridsport
Kopplingsvägen 17
96138 Boden

Besöksadress:
Kopplingsvägen 17
96138 Boden

Kontakt:
Tel: 092151820
E-post: This is a mailto link

Se all info