Hoppa till sidans innehåll

Tävla ridskolehäst?


Vill du tävla med ridskolans hästar? Ridande elever, personal, hjälpinstruktörer och stallvärdar får tävla på ridskolans hästar efter samråd med ridlärare och för lokala, reginonala tävingar, även verksamhetschef. 

Vi är mån om våra hästar och vill att tävlande ska planera sitt tävlande väl. Ridande som under lektionstid visat sig lämplig får tävla på sin nivå efter godkännande. 

Tävlingsmöjligheter:

Miniklubbtävlingar - Från cavaletti med ledare till 70cm (häst) Dressyr LE, LD. Ryttarmärken. Alla grupper kan anmäla sig och ridläraren godkänner. Anordas upp till 4ggr/år.

Klubbtävlingar - Hoppning från 80 cm och uppåt enligt anmälningar. Dressyr LC och uppåt. I första hand till er som rider hopp- eller dressyrgrupp och efter samråd med ridlärare och ridskolechef. I första hand till dem som rider hopp- eller dressyrgrupp. 

Paynjump/Paynride - en träningstävling utan godkända funktionärer. I första hand till för er som rider hopp - eller dressyrgrupp efter samråd med ridskolechef. 

Är du intresserad av att vara med på miniklubbtävling, klubbtävling eller paynjump/ride kontaktar du din ridlärare. Miniklubbtävlingar har särskilda blanketter i stallet som målsman och ridlärare ska fylla i. Klubbtävling anmäler du dig till i samråd med din ridlärare.

För nedanstående tävling krävs att ryttare har Grönt kort och löst ryttarlicens. Hästen ska ha licens och dessutom ska ponnysar vara slutmätta. Ryttaren ingår då i tävlingssektionen och hjälper till i våra funktionärsgrupper. För att anmäla bör du ingå i en hopp- eller dressyrgrupp och vara väl förberedd. 

Lokal tävling - 90 cm - 110 cm, LC, LB och LA4dressyr

Regional tävling - 90cm - 1,30 hoppning, LB - MSVA

 

Anmäl intresse till ridskolechefen i god tid. Anmälan bör innehålla hästönskemål, tävling, klasser. Endast hemmatävlingar är aktuella. 

Uppdaterad: 16 SEP 2018 19:12 Skribent: Paulina Mannberg

 

Kundinloggning
Här kan du logga in för att se
dina fakturor, ridgrupper
anmäla dig till kurser mm

Ullmaxbanner

 

Folksam

 

Bodens Ridklubb är rökfri anläggning

 

Postadress:
Bodens RK - Ridsport
Kopplingsvägen 17
96138 Boden

Besöksadress:
Kopplingsvägen 17
96138 Boden

Kontakt:
Tel: 092151820
E-post: This is a mailto link

Se all info