Föreningen

Bodens ridklubb,BRK, är en ideell förening (startades 1968) med ridskole-, handikapp-, tävlings- och träningssverksamhet. Vi har cirka 530 aktiva medlemmar.

Anläggningen, som ägs av Bodens kommun, men sköts av BRK ligger i utkanten av Torpgärdans västra industriområde (se karta) ca. 5 minuters bilväg från centrala Boden. Här finner du fina året-runt-ridvägar, terrängbanor och paddockar samt två ridhus. Föreningen äger ca. 20 ponnyer och hästar som går lektion under veckorna. Vi bedriver också tävling och träning inom grenarna hoppning, WE och dressyr för dig med egen ponny/häst eller för dig som vill tävla ridskolehäst. Vi är medlem i det Svenska Ridsportsförbundet. Vårt distrikt är Norrbotten.

Vi har ridlektioner för barn, ungdomar och vuxna, från nybörjare till avancerad nivå i våra drygt 40 lektioner vi har varje vecka fördelade på alla veckans dagar utom lördagar. Vi har lektioner för dem med funktions nedsättning.

Vi är en populär fritidsgård för bygdens alla ungsomar och jobbar kontinuerligt med att hitta nya aktiviteter som passar fler av våra medlemmar. Välkomna!

Uppdaterad: 04 APR 2017 19:38 Skribent: Paulina Mannberg